Готовността на работодателите в България да предоставят коледни бонуси се

...
 Готовността на работодателите в България да предоставят коледни бонуси се
Коментари Харесай

87% от фирмите в България планират коледни бонуси

 Готовността на работодателите в България да дават коледни бонуси се усилва по отношение на миналата година, излиза наяве от обичайна годишна анкета на БСК за настройките на българските работодатели към спомагателното стимулиране на техните чиновници във връзка коледните празници.

Тази година в изследването се включиха 740 компании от разнообразни стопански браншове и от всички райони на страната, оповестяват от Камарата, представени от уеб страницата на Bloomberg TV Bulgaria.
През 2017 година 80% от участвалите в анкетата са заявили желание да зарадват чиновниците си за Коледа, а през 2018 година техният дял е 87. От тях през 2018 година максимален е делът (75%) на тези, които плануват финансов тласък. 13% от работодателите ще подтикват чиновниците си посредством фирмени дарове, 10% - с ваучери за храна/напитки, а 1% - с ваучери за отмора.
От предпочелите финансовия тласък преобладаващата част (52%) плануват той да е в размер до 20% от чистото месечно заплащане на служащите, а всеки трети шеф (27%) плануват
бонус в размер до 50% от работните заплати. 8% от работодателите са решили да отделят бонуси в размер до 75% от възнаграждението на служащите, а 9% ще дадат до една заплата бонус. 4% от интервюираните работодатели имат намерение да дадат бонуси, по-големи от една месечна работна заплата.
 
Добрите финансови резултати на компанията са основен мотив за работодателите да подтикват своите служащи. 44% от интервюираните дават отговор точно по този метод на въпроса „ При какви условия бихте дали коледни
бонуси? “. 37% са на мнение, че бонуси би трябвало да се дават след деликатна преценка на приноса на всеки служащ, а 18% биха зарадвали служащите си без значение от финансовите резултати на компанията. Едва 1% от интервюираните настояват, че при никакви условия не биха дали коледни бонуси. Спрямо 2017 година пропорциите в отговорите се резервират, като леко се усилва делът на работодателите, подготвени да подтикват служащите си след деликатна преценка на техния принос.

Какъв е най-честият претекст за разпределяне на коледни бонуси  вижте в продължението на материала!
По публикацията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Бойчо Попов

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР